Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Přestřelku s Poděbrady zvládl lépe Královák

13.09.2015 | Marek Potěšil

V prvním domácím utkání se hráči předvedli nejen v nových dresech, ale i s novými posilami, které se předvedli hned čtyřmi góly. Chyběl pouze Jirka Veber, který je momentálně v Korei a Josef Toma, který měl povinnosti u svého zaměstnavatele HC Sparta Praha. 

Do utkání vlétlo mužstvo Králova Dvora jako uragán a po velkých šancích Pudhorockého, Tolknera a Vlčka rozvolnil tyč Podlešák, ale na branku se stále čekalo. Pohledné akce, které si HK vytvářelo, dostalo diváky do varu a branka visela ve vzduchu, ale přišel šok. Poděbrady stačily pouze vyhazovat puky ze své třetiny a po jednom vyhození chtěl puk rozehrát domácí golman Pavlů, ale jeho obrovská hrubka nabídla hostům vstřelení úvodního gólu v 7. min. Procházkou I. O čtyři minuty později se radovali domácí z první branky v krajské lize a předvedla se první formace nádhernou kombinací po ose Tolkner, Podlešák a střelec Kraus. V čase 10:57 přišlo první vyloučení u hostujícího týmu. Bohužel přesilovka nebyla využita i přes obrovské šance, kdy cinkaly pouze tyče. Běžela 16. min. a HK šlo do vedení a opět se trefil Kraus, kterého vybídl ke skórování Tolkner. Výsledkem 2:1 skončila 1. třetina, ale šancí se mohlo proměnit daleko více.

Hosté se z tlaku dostali celkem rychle, když začali hrát více do těla a napadali domácí hráče při rozehrávce a ve 22. min. se jim podařilo vyrovnat na 2:2 Jelínkem. Ve 25. min. dokonce šli do vedení, když Skokan překonal Aleše Pavlů potřetí. Neuběhla ani minuta a Rendla vyrovnal na 3:3, když dorazil odražený puk z nájezdu Hamady. Poté přišla série vyloučení na obou stranách a po uklidnění hry, začaly padat branky. Tuček zachytil puk ve středním pásmu a posunul ho Křesťanovi a ten Pánkovi, který našel najetého Tučka a vedli jsme 4:3. Radost trvala pouze minutu, když hosté využili přesilovku Loffelmannem. Vypadalo to, že se půjde do kabin za nerozhodného stavu 4:4, ale zbloudilá střela Veselého skončila k překvapení všech v brance a HK opět odskočilo na 5:4.

V úvodu třetí části Královák dvakrát skóroval, nejprve Křesťan přesně přihrál Pánkovi a ten vymetl šibenici  a o minutu později se poprvé v dresu Králova Dvora prosadil Martin Podlešák a zvýšil na 7:4, což se zdálo být rozhodující. Hosté ale bojovali a tlačili se do šancí. Trefili se v 52. min. a za stavu 7:5 ještě přidali na tempu, ale domácí se nechtěli jen bránit a tak se hrálo nahoru dolu a velmi tvrdě, někdy až za hranicí pravidel. V 57. min. se vhazovalo v obraném pásmu HK a ihned po buly se k puku dostal Loffelmann a střela, která mu nesedla skončila v brance domácích. Dramatická koncovka se protahovala a závěrečné tři  minuty se hrály skoro čtvrt hodiny. Nakonec se hosté odhodlali pro hru bez brankáře a prázdnou branku trefil 11 vteřin před závěrečnou sirénou Podlešák. Důležité tři body v úvodním utkání byly na světě.

Pohledný zápas, hodně branek, hodně diváků (skvělých).

Sestava HK: Pavlů (Krejčí), Veselý, Novotný, Vlček, Vejvoda J., Vacek, Landa, Kraus, Podlešák, Tolkner, Pudhorocký, Hamada, Rendla, Pánek, Tuček, Křesťan, Šnaidauf, Žemlička, Klimeš

Branky: Kraus a Podlešák 2x, Rendla, Tuček, Veselý, Pánek

Vyloučení: 8:6 + Tuček (HK) a Kubát (PDY) 10´

Využití: 1+1

V oslabení: 1:0

Rozhodčí: Hruška, Nevařil, Lohr

Diváků: 231

 
Aktuální články
Utkání
Muži | Sobota 27.01.2024
20. kolo
5:2
Hvězda Praha - Králův Dvůr
 
Muži | Sobota 03.02.2024
21. kolo
8:3
Spartak Žebrák - Králův Dvůr
 
Muži | Sobota 10.02.2024
22. kolo
1:6
Králův Dvůr - Vlašim
 
Partneři
Město Králův Dvůr
Město Králův Dvůr



EasyFlyers

Surtep.cz

verek

Berounský Deník


 
© eSports s.r.o. & HK Králův Dvůr - kontakt: hkkraluvdvur@seznam.cz RSS