Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Novým trenérem hokejistů Králova Dvora se stal Jan Kruliš

25.06.2017 | Marek Potěšil

Po změnách ve vedení hokejového klubu z Králova Dvora došlo ke změně i na postu hlavního trenéra. Novým hlavním koučem byl jmenován Jan Kruliš. Pro 47letého Honzu Kruliše to bude premiéra na pozici hlavního kouče u seniorského týmu. Fanoušci si Kruliše pamatují především jako tvrdého obránce hájícího barvy Kladna nebo reprezentace. 

Jak jste se dozvěděl o nabídce Králova Dvora a jaká byla vaše první reakce?

Zavolal mi Marek Potěšil s tím, zda bych neměl chuť jít trénovat Králův Dvůr, což mně překvapilo a zároveň potěšilo. No a já na nabídku kývnul.

 

Co přivedlo bývalého úspěšného hokejistu k trénovaní? Jaká zatím byla vaše trenérská kariéra? 

Motal jsem se kolem trénování, když aktivně hrál můj syn v žákovských kategoriích. Poslední roky jsem především komentoval a glosoval hokej a dění kolem něj na Kladně jako expert pro jeden internetový portál. Na trénování v seniorské kategorii se moc těším.

 

S jakými osobními cíli do Králováku přicházíte?

Abych se na konci sezóny mohl ohlédnout a říct si, že jsem odvedl maximum a kluky hokej bavil.

 

 Fanoušci si Vás pamatují jako důrazného obránce s vytříbenou technikou, budete se snažit něco z Vaší hráčské filosofie převést do herního stylu svých nových svěřenců?

Hokej se od dob, kdy jsem já hrál strašně posunul dopředu a paradoxně to za co jsem byl já kárán, je dnes trend moderního obránce. Mám na mysli aktivní zapojení se do útočení a prolínání pozic. Současné pojetí hokeje je o pohybu všech pěti hráčů jak ve středním, tak především útočném pásmu, a to bych chtěl přenést do hry mužstva. Důležitým prvkem jsou také oslabení a přesilovky, kterým se v uplynulé sezoně údajně moc času nevěnovalo, a to bych chtěl změnit. Je toho ale víc a bylo by to na delší povídání.

 

 Kdy se mohou hráči těšit na první tréninkové jednotky pod Vaším vedení?

Bude to v první polovině srpna, kdy nás před soustředěním v Klatovech čeká několik tréninků na domácím ledě.

 

Už jste se s týmem stihl seznámit? 

Ano, byl jsem představen mužstvu a sledoval jsem kruháč, který kluci měli pod vedením specialisty. Také jsem se aktivně zapojil do beach volejbalu, ale po pravdě je to zatím samozřejmě málo na to, abych kluky poznal.

 

 Jak se zatím hráči na sezonu připravuji? Shoduje se to s Vašimi představami? 

Dvakrát v týdnu mají kruháč, jak jsem již zmiňoval pod vedením specialistů, a to co jsem viděl byla paráda, Překvapila mě hojná účast, a i nasazení bylo víc než dobré. Je to pro mě signál, že když chce hokejista makat v neoblíbené letní dřině, na ledě to bude fungovat ještě lépe.

 

Jaký je život bývalého hokejisty? Zahrajete si ještě někdy?

Paradoxně na starý kolena víc, než když jsem byl mladej :-).  Hraju za staré pány Kladna, a ještě za HC Ovce Kamenné Žehrovice a Rynholec. Tak že celkem dost, minimálně dvakrát v týdnu jsem ve výstroji.

 

Srdečním klubem pro Vás bude jistě Kladno nebo máte ze své dlouhé kariéry jiné místo které Vám přirostlo k srdci?

Kladno je jasná srdcovka o tom žádná, ale bylo jedna štace, kde mi bylo fajn, a to je Prostějov. Fantastičtí fanoušci a příjemné město a lidé, na Prostějov vzpomínám moc rád.

 
Utkání
Muži | Sobota 27.01.2024
20. kolo
5:2
Hvězda Praha - Králův Dvůr
 
Muži | Sobota 03.02.2024
21. kolo
8:3
Spartak Žebrák - Králův Dvůr
 
Muži | Sobota 10.02.2024
22. kolo
1:6
Králův Dvůr - Vlašim
 
Partneři
Město Králův Dvůr
Město Králův Dvůr



EasyFlyers

Surtep.cz

verek

Berounský Deník


 
© eSports s.r.o. & HK Králův Dvůr - kontakt: hkkraluvdvur@seznam.cz RSS