Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Zpověď mladých pušek

04.10.2015 | Marek Potěšil

Martin Tolkner a Jirka "Uli" Veber odpovídali na otázky nového redaktora našeho webu.

1. Co bylo příčinou na výhře v Mladé Boleslavi?

Tolkner: Myslím si, že hlavní podíl na včerejší výhře bylo ponaučení z předešlých zápasů. Utkání se z naší strany odehrálo bez zbytečných vyloučení.

Veber: V první řadě zodpovědný týmový výkon, bojovnost, dobrá práce a důraz v předbrankovém prostoru soupeře. Od minulých utkání jsme zlepšili obrannou činnost a v kritických momentech nás podržel gólman, který měl v bráně spoustu práce.

2. Jak hodnotíš dnešní výkon týmu?

Tolkner: Včerejší výkon se odvíjel od naší disciplinovanosti při bránění soupeře a velké bojovnosti týmu, která přispěla k třem bodům.

Veber: Celý tým hrál výborně, každý z nás dřel na doraz. Věřím, že se můžeme od tohoto zápasu odrazit a podávat ještě lepší výkony.

3. Jak bys zhodnotil svůj dnešní výkon?

Tolkner: Nerad hodnotím své výkony, ale řekl bych, že můj výkon se odvíjel od skvělé hry celého týmu.

Veber: Vždy jsem sám k sobě kritický, čekám od sebe víc, než to co jsem předvedl v Mladé Boleslavi. Rozhodně jsem mohl proměnit více šancí. V úvodu zápasu jsem ze svého výkonu neměl dobrý pocit, i když se mi podařilo rychle vstřelit gól. Postupem času jsem se začal cítit lépe, každým dalším střídáním jsem měl větší sebevědomí a víc si věřil na puku.

4. Jak se Ti hrálo proti béčku Mladé Boleslavi?

Tolkner: Hrálo se mi velmi dobře, protože mám rád takto vyhecované zápasy ve kterých je spoustu potyček a hodně emocí.

Veber: Boleslav byla nepříjemně houževnatým soupeřem, zápas měl od první do poslední minuty náboj. Byl to vyrovnaný zápas, ale vyhrát jsme si jednoznačně zasloužili a všichni jsme moc rádi, že jsme přivezli 3 body.

5. Jseš v klubu nováček, jak Tě přijali spoluhráči v týmu?

Tolkner: Je tu super parta, takže mě spoluhráči přijali velmi dobře. Jsem velice rád, že mohu být v týmu s takto zkušenými hráči a že od nich mohu převzít jejich rady a zkušenosti.

Veber: Kluci mě přijali do party skvěle a to včetně vedení a realizačního týmu. Moc hráčů jsem neznal, osobně jen Martina Tolknera a Honzu Veselého. S většinou jsem se poznal až na soustředění v Klatovech, které jsem s klubem absolvoval. 

6. Z jakého klubu jsi přišel do HK?

Tolkner: Od mých 19 let jsem byl v USA konkrétně v Salt Lake City, kde jsem hrál juniorskou ligu a minulý rok jsem nastupoval za tým HC Lední Medvědi Pelhřimov a z tohoto týmu mám letos udělané střídavé starty do HK Králův Dvůr.

Veber: Jsem odchovancem Kladenského hokeje. Naposledy jsem hrál za druholigové HC Řisuty v sezoně 2013/14 a byla to má první sezona v seniorské soutěži a bohužel se moc nepovedla. V lednu jsem skončil, protože jsem měl problémy s ramenem a do hokeje už neměl chuť, kterou jsem zas ovšem získal právě v Kralově Dvoře. Minulou sezonu jsem si dal od hokeje pauzu, studoval jsem v Austrálii, což považuji za skvělou životní zkušenost. 

7. Jak bys porovnal předchozí tým/y a současný klub ve kterém hraješ?

Tolkner:  V Pelhřimově nefungují vztahy mezi vedením mužstva a městem Pelhřimov a tato situace se odráží na náladě hráčů v kabině. Kdežto v Králově Dvoře žádné problémy nejsou, proto to tady dobře funguje. A pevně věřím, že se zvedne i divácká návštěvnost, protože v tomto týmu je mnoho hráčů, který toho pro berounský hokej udělali mnohé.

Veber: Nemyslím si, že by náš současný tým byl horší, i když hrajeme nižší soutěž, rozhodně máme kvalitu. Dokonce jsem se opět potkal v jednom týmu s Láďou Vlčkem a Kubou Krausem, se kterými jsem hrál právě v Řisutech.

KLUKŮM DĚKUJEME ZA ODPOVĚDI A PŘEJEME HODNĚ ZDRAVÍ A KANADSKÝCH BODŮ V DRESU KRÁLOVA DVORA.

 
Aktuální články
Utkání
Muži | Sobota 27.01.2024
20. kolo
5:2
Hvězda Praha - Králův Dvůr
 
Muži | Sobota 03.02.2024
21. kolo
8:3
Spartak Žebrák - Králův Dvůr
 
Muži | Sobota 10.02.2024
22. kolo
1:6
Králův Dvůr - Vlašim
 
Partneři
Město Králův Dvůr
Město Králův Dvůr



EasyFlyers

Surtep.cz

verek

Berounský Deník


 
© eSports s.r.o. & HK Králův Dvůr - kontakt: hkkraluvdvur@seznam.cz RSS