Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Za kolektivní výkon si vezeme tři body z Boleslavi

04.10.2015 | Marek Potěšil

K utkání do Mladé Boleslavi jsme původně měli jet v hodně silné sestavě, ze které vypadl Jirka Tuček a Petr Pudhorocký (oba zranění). Bohužel v den utkání přišla nejprve zpráva o zdravotním stavu Martina Podlešáka, kterého nepustí do utkání bolavá záda a poté se Láďa Vlček omluvil z rodinných důvodů z utkání v Bolce.  

Plánovaná sestava dostala několika změn a tak se poskládala sestava tak, aby se přizpůsobila velikosti hřiště. Hrálo se v malé hale, která rozměrově je snad nejmenší na světe. V prvním útoku se poprvé představil Pepa Toma a svojí zarputilostí a bojovností strhával všechny hráče ke stejnému výkonu. Zejména druhý útok mladých pušek Tolknera a Vebera, které doplnil zkušený Hamada, se gólově prosadil a Králův Dvůr šel do vedení ve 4. min po střele Vebera, která mířila ke vzdálenější tyči (asistence Veselý). HK mělo lepší pohyb a další příležitosti na sebe nenechávali dlouho čekat, jenže ani samostatné úniky Pánka a Křesťana neskončily brankou. Zákonitě přišel trest v podobě vyrovnání, kdy domácí Boris Žabka (exligový) naznačil střelu, ale přihrál Hartovi a ten našel volného Bartoše, který neměl větší starost zavěsit. Ale byl to opět Královák, který tvořil hru, bohužel bez brankového efektu.

Na začátku druhé třetiny šli hosté 2x po sobě do oslabení a Boleslav využila až druhou přesilu Janem Protivným. Utkání nabíralo na obrátkách a bylo v něm hodně fyzických soubojů. Běžela 29. min a Králův Dvůr vyrovnal také z přesilové hry. Hamada si vyměnil puk s Veberem a Tolkner zakončil. Domácím začínali trošku téct nervy a některé zákroky od nich byli na hraně regulérnosti. Běžela 36.min a opět to byla druhá formace, která se usadila v útočném pásmu a jejich tlak vyústil ve vedoucí branku. Nejdříve Vebera nečistě odstavil od puku domácí Žabka a poté Hart držel u brankoviště Tolknera za hlavu, ale ten přesto se prosadil a našel mezeru, kterou dostal puk za záda boleslavského brankáře 3:2.  Za půl minuty se dostala Bolka před branku Králováku, ale výborně si s šancí poradil Pavlů, jenže strhla se mela a rozdal se i trest 5 + do konce utkání pro domácího Jana Protivnýho. Nabídnutou dlouhou přesilovku HK nevyužilo a tak se šlo do kabin s jednobrankovým vedením, ale oslabeni o zraněného Ondru Vejvodu (koleno).

S vidinou bodového zisku vletěl Králův Dvůr na soupeře do závěrečné části a chyběl vždy kousek, nebo více štěstí, aby odskočily na dvoubrankový rozdíl. Povedlo se až na úplném konci přesilové hry, kdy se trefil veterán Hamada po dorážce Landovi "pumelenice" od modré na kterou mu nabil Tolkner. Stav 4:2 pro hosty a 15 minut do konce utkání. Boj o každou píď ledu, kde byla znatelná snaha domácích s výsledkem něco udělat. Podařilo se jim to pouze jednou, když přesilovku podpořili ještě jedním hráčem navíc místo gólmana a tak při power play se radovali díky Michalu Protivnýmu, který dorazil puk za záda jinak dnes vynikajícího Aleše Pavlů po střele Žabky. To vše se událo v čase 57:04 a tak zbývalo ještě dosti času na nějakou branku. Ta padla až 0,5 sec před koncem utkání a do branky domácích, když Rendla trefil prázdnou branku.

Mladá Boleslav "B" - HK Králův Dvůr 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
Branky a asistence: 
Veber (Veselý, Tolkner), Tolkner (Hamada, Veber) Tolkner (Veber), Hamada (Landa, Tolkner), Rendla (Novotný)
Sestava: 
Pavlů, (Krejčí) Vejvoda O., Veselý, Vejvoda J., Novotný, Landa, Vacek, Křesťan, Kraus, Toma, Hamada, Tolkner, Veber, Pánek, Rendla, Šnaidauf, Klimeš
Vyloučení: 5:7 + 5 a 20 Protivný (MB)
Využití: 2:2

 
Aktuální články
Utkání
Muži | Sobota 27.01.2024
20. kolo
5:2
Hvězda Praha - Králův Dvůr
 
Muži | Sobota 03.02.2024
21. kolo
8:3
Spartak Žebrák - Králův Dvůr
 
Muži | Sobota 10.02.2024
22. kolo
1:6
Králův Dvůr - Vlašim
 
Partneři
Město Králův Dvůr
Město Králův Dvůr



EasyFlyers

Surtep.cz

verek

Berounský Deník


 
© eSports s.r.o. & HK Králův Dvůr - kontakt: hkkraluvdvur@seznam.cz RSS