Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Ukončení hokejové sezóny 2020/2021

05.02.2021 | Patrik Pánek

Ukončení mistrovských soutěží sezony 2020/2021

2. 2. 2021

Sportovně-technická komise z pověření Středočeského Krajského výkonného výboru ČSLH v návaznosti na usnesení vlády České republiky učiněných v souladu s čl. 5 a 6 ústavního zákona č. 110/1998 Sb., přičemž dle těchto opatření není s účinností od 11. 10. 2020 možné konání amatérských a mládežnických soutěží, a dále z důvodu, že konání amatérských a mládežnických sportovních soutěží je ve smyslu platného protiepidemického systému možné až od tzv. 3. stupně protiepidemického systému rozhodla o ukončení soutěží:

  • Krajská liga mužů Středočeského kraje
  • Krajská soutěž mužů Středočeského kraje
  • Soutěž 5. tříd středočeského kraje
  • Soutěž 4. tříd Středočeského kraje
  • Soutěž 3. tříd Středočeského kraje
  • Soutěž 2. tříd Středočeského kraje

K ukončení soutěží bylo přistoupeno s ohledem na aktuální protiepidemickou situaci, která již neumožňuje ani v případě okamžitého uvolnění opatření odehrát alespoň 50% utkání dle Rozpisu mistrovských soutěží vydaného před zahájením sezony 2020/2021.

Vzhledem ke skutečnosti, že nebylo možné splnit podmínky pro nárok na účast vítězného družstva Krajské ligy mužů v kvalifikaci o II. ligu ČR v souladu s rozhodnutím Výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje z.s. ze dne 22. ledna 2021, nevzniká tento nárok žádnému z družstev.


Komentář k aktuální situaci a rozhodnutí o ukončení soutěží:

Byla zvažována i varianta posunutí termínů pro dohrání soutěží (u Krajské ligy mužů pak bez účasti vítěze v kvalifikaci o II. Ligu ČR), nicméně situace na zimních stadionech je v současné situaci tak komplikovaná, že u některých již nyní víme, že bohužel led už v letošní sezoně mít nebudou, spousta dalších nyní balancuje na hraně. I v případě budoucího uvolnění opatření se v přísnějších režimech nepočítá s možností komerčního provozu, ale pouze s případnou organizovanou činností, což je pro některé provozovatele bez kompenzačních prostředků logicky neřešitelná situace a nemohou si ji ani při nejlepší vůli dovolit. Řešili bychom tedy stejně nucené odhlášení družstev ze soutěží.

V současné situaci pro nás nejsou soutěže aktuální sezony (byť bychom si samozřejmě přáli zcela jiný stav) úplně nejstěžejnější záležitostí. Prioritně nadále apelujeme, bohužel zatím marně, a vnímáme jako nejdůležitější i s ohledem správného a zdravého rozvoje vrátit především děti na zimní stadion, na sportoviště obecně, zpět ke sportovní činnosti i za předpokladu zvýšených opatření (rozumné snížení počtu účastníků / časové rozestupy mezi jednotlivými tréninky tak, aby nedocházelo ke kontaktu a možnosti setkání mezi skupinami / možnost antigenního testování /…).

Jakmile bude vládními opatřeními umožněna organizovaná soutěž (aktuálně v protiepidemickém systému 3. stupeň), Středočeský Krajský výkonný výbor nabídne všem družstvům a všem věkovým kategoriím, kterým okolnosti umožní účast, možnost přihlásit se do náhradního soutěžního programu uzpůsobeného dané situaci.

Jakub Král
Předseda sportovně-technické komise

 
Utkání
Muži | Sobota 27.01.2024
20. kolo
5:2
Hvězda Praha - Králův Dvůr
 
Muži | Sobota 03.02.2024
21. kolo
8:3
Spartak Žebrák - Králův Dvůr
 
Muži | Sobota 10.02.2024
22. kolo
1:6
Králův Dvůr - Vlašim
 
Partneři
Město Králův Dvůr
Město Králův Dvůr



EasyFlyers

Surtep.cz

verek

Berounský Deník


 
© eSports s.r.o. & HK Králův Dvůr - kontakt: hkkraluvdvur@seznam.cz RSS